Voor wie ?

Cocoon start richt zich voornamelijk op huurders die beschermd willen zijn als ze een studio of appartement met maximaal 2 slaapkamers huren.

Huur je een huis of een appartement met meer dan 2 slaapkamers of wil u genieten van extra dekkingen zoals een diefstalverzekering dan is onze flexibele woningverzekeringen Cocoon Flex een betere match.

Welke waarborgen bevat Cocoon Start ?

 • Deze basisverzekering bevat de basis behoeften voor een jonge huurder.
 • Huurdersaansprakelijkheid, uw frietketel vat vuur en de keuken gaat in vlammen op.  Dankzij de huurdersaansprakelijkheid vergoeden wij de eigenaar voor de schade die u veroorzaakte.
 • Inboedelverzekering: bijvoorbeeld als door een brand uw salon in vlammen opgaat.
 • Engelse franchise: is de schade groter dan 265 euro dan betaalt u niets.
 • Waarborg media: uw laptop, tablet en uw LED of Smart TV (minstens 19 inch) zijn gedekt tegen alle risico's.
 • 24/24 bijstand bijvoorbeeld om een tijdelijk verblijf te regelen als je appartement door een brand onbewoonbaar is.

Offerte Cocoon Start

Hoeveel kost Cocoon Start?

Cocoon Start voor een appartement met 2 slaapkamers of 1 slaapkamer en bureau kost € 14,50 / maand. 

Premie onder voorbehoud van acceptatie van het risico door de verzekeraar.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Schade na een waterlek veroorzaakt door leidingen in de muur is ten laste van de eigenaar..
 • Met Cocoon Start zijn de huurwoning en de inboedel verzekerd. Voor de inboedel geldt er een limiet van max. 25.000 euro.
 • Voor de tussenkomst van de slotenmaker vergoeden we maximaal 260 euro.
 • Diefstal van de inboedel is niet verzekerd. Daarvoor dient u de verzekering Cocoon Flex met de optie diefstal te nemen.

Offerte Cocoon Start

Franchise

 • Met het systeem van de Engelse franchise komen we niet tussen voor schade die de franchise van 265 euro niet overschrijdt, maar vergoeden we alles als de schade groter is dan dit bedrag. Dit bedrag wordt geïndexeerd en evolueert met de index van de consumptieprijzen.
 • De bedragen van de vermelde limieten van de dekking worden geïndexeerd en zijn van 2020. Ze evolueren  met de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten
De woningverzekering Cocoon Start (formule van het product Cocoon Flex) wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd met opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.

Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

Offerte Cocoon Start

 

De woningverzekering Cocoon Start is een formule van het product Cocoon Flex, een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE82 7995 5181 0568, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

* 25% korting (overeenkomstig met 3 maanden cadeau) op de eerste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start voor jongeren tot en met 35 jaar als u intekent tussen 22/03/2021 en 31/12/2021 inbegrepen. Dit aanbod is geldig op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.

Offerte Cocoon Start