Beleggen met kleine maandelijkse bedragen

Je bent jong en ziet wel potentieel in beleggingsfondsen maar de minimuminlage die veel fondsen hanteren gaat je budget te boven?  Dan vormen de tak 23 beleggingsverzekeringen mogelijk een mooi alternatief.

Via een tak 23 beleggingsverzekering kan je investeren in tal van beleggingsfondsen vaak al vanaf € 25 / maand.  Als je weet dat sommige fondsen een minimumdrempel hanteren van € 2500 dan merk je dat beleggen op die manier een stuk bereikbaarder wordt.

Bij een tak 23 verzekering stort je zelf in een levensverzekeringscontract en belegt de verzekeraar voor jou in één of meer door jou gekozen fondsen. Door het grote aantal spaarders hoef jij zelf geen rekening te houden met de minimuminlage die het fonds hanteert.

Door maandelijks te sparen spreid je ook je risico. Met een constante (maandelijkse) bijdrage koop je in periodes dat de koers hoog staat relatief minder dan als de koers laag staat.

Een extra voordeel van tak 23 beleggingsverzekeringen is dat je ze ook kan gebruiken als instrument voor vermogensplanning via de begunstigingsclausule.  Ook mooi meegenomen : op tak 23 beleggingsverzekeringen is geen beurstaks of roerende voorheffing verschuldigd.  Je betaalt wel 2% verzekeringstaks.

Heb je ruimte om aan fiscaal lange termijnsparen te doen?  Dan kan je voor je stortingen onder bepaalde voorwaarden zelfs genieten van een fiscaal voordeel. Je moet er dan wel rekening mee houden dat in tegenstelling tot de niet fiscale tak 23 contracten je in principe niet kan uitstappen voor je pensioenleeftijd.

Net als bij gewone beleggingsfondsen zijn ook aan het beleggen in een tak 23 beleggingsfonds risico’s verbonden, maar met een slimme keuze van fondsen en een eventuele combinatie met een gewone tak 21 spaarverzekering stellen wij samen met jou een portefeuille samen die nauw aansluit bij jouw beleggingsprofiel.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van tak 23 beleggingsfondsen, contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

 

Naam *
Voornaam *
E-mail *
Privacy *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden

Telefoonnummer
Ik wil meer weten over: *
Kies uw kantoor*
Berchem
Merksem
Mortsel